Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Sportclubs doen te weinig voor het verbeteren van de energie-efficiĆ«ntie van de accommodaties, vindt de overheid. Daar kan een nieuwe subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen verandering in brengen.

Tot en met boekjaar 2014 werden sportclubs ontzien door de regeling teruggave energiebelasting, ook wel Ecotax genaamd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij monde van minister Schippers, gaf eind 2013 al aan dat aan deze teruggaveregeling een einde zou komen. De nieuwe subsidieregeling energiebesparing en verduurzaming sportaccommodaties komt daarvoor niet in de plaats, maar vormt wel een regeling waarmee sportclubs die willen verduurzamen een stevige steun in de rug krijgen. Hierover publiceerden wij eerder al op EnergieVastgoed. Nu zijn ook de details van de regeling bekend.

Sportverenigingen en -stichtingen kunnen gebruikmaken van de nieuwe subsidieregeling energiebesparing en verduurzaming sportaccomodaties, als zij energiebesparende maatregelen treffen. Het gaat dan om de investering in de gebouwschil (o.a. beglazing, isolatie), gebouwgebonden installaties, terreinverlichting, maar ook systemen voor lokale opwekking zoals Pv-installaties. De subsidie is voor de investering in installaties en systemen, exclusief arbeidsloon. Volgens eerder onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het ministerie, vormt de financierbaarheid van maatregelen voor energiebesparing de grootste belemmering. Behalve de subsidie is ook een borgstelling mogelijk om de financiering te vergemakkelijken.

Lees hier het volledige artikel.