Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Op de dag dat BuildingLabel.com het 1e SKW-certificaat voor nieuwe utiliteitsgebouwen ontving, gaf het direct het allereerste energielabel af in Nederland.

Het gaat om een het certificaat NL-EPBD (Energy Performance of Building Directive) op basis van BRL 9500 deel 06 ‘Energielabel – methode nieuwe utiliteitsgebouwen’. Deze Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) heeft tot doel het stimuleren van een verbeterde energieprestatie voor gebouwen in de EU.


Energielabel verplicht

Sinds juli 2014 is het voor nieuw opgeleverde utiliteitsgebouwen verplicht om een energielabel te hebben. Het label is voor de opdrachtgever de bevestiging dat het gebouw echt voldoet aan de energieberekeningen die vooraf gemaakt zijn. Certificatie is nodig om energielabels af te mogen geven.

SKW Certificatie heeft BuildingLabel.com beoordeeld op de eisen uit de BRL 9500-06, waarmee is aangetoond dat de vereiste bekwaamheid aanwezig is. De Raad voor Accreditatie heeft SKW – onderdeel van SKG-IKOB Certificatie – geaccrediteerd om NL-EPBD-certificaten af te geven voor de BRL 9500-serie