Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

De grote sprongen met extra hypotheekruimte voor energieneutraal wonen

Vorige week is door minister Dijsselbloem aangekondigd dat het mogelijk wordt om extra hypotheek te krijgen voor de aankoop of verbouw van een woning naar het niveau nul-op-de-energiemeter.

Een belangrijke mijlpaal voor bouwers die nieuwe nul-op-de-energiemeter woningen kunnen bouwen én een belangrijke stap voor de renovatiemarkt, hoewel het bedrag nog ontoereikend is om een nul-op-de-energiemeter-renovatie te betalen. Het is echter een belangrijke stap omdat verduurzaming tot nog toe een marginale rol speelde binnen het hypotheekdebat!

Met deze hypotheekverruiming gaan we over de drempel van een nieuw tijdperk.Op termijn is het mogelijk dat de hele bestaande energierekening kan worden ingezet als Loan to Income. Het geld van de energierekening wordt dan meegenomen in de hypotheekberekening. Een logische ontwikkeling want hoge energielasten en hoge hypotheeklasten gaan op termijn niet meer samen. Een gevolg daarvan zal ook zijn dat er in de toekomst voor on-duurzame woningen aanzienlijk minder geleend kan worden.

Lees hier het volledige artikel.