Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

Agrariërs krijgen korting op financiering zonnepanelenRabobank geeft agrarisch ondernemers een extra rentekorting bij het financieren van zonnepanelen. De actie ‘Zonnepanelen in het Zonnetje’ loopt tot 1 juni 2014. Volgens de bank is er veel onbenut potentieel voor zonne-energie in de land- en tuinbouwsector.

Kortingsregeling tot 1 juni 2014

Rabobank noemt de kortingsactie ‘ Zonnepanelen in het Zonnetje’. Agrariërs krijgen een rentekorting van 0,3 procentpunt op een ‘Rabo Groenfinanciering’ gedurende vijf jaar. Deze regeling loopt van 1 juni 2013 tot 1 juni 2014. Maximaal duizend boeren en tuinders kunnen gebruik maken van de korting.

Potentieel voor zonne-energie in agrarische sector

Volgens de Rabobank kan de land- en tuinbouwsector nog veel meer gebruik maken van zonne-energie. Naar schatting hebben nu duizend agrariërs zonnepanelen op de daken van schuren en stallen. Dit aantal zou kunnen verdubbelen met de kortingsactie.

Investering zonnepanelen in 10 jaar terugverdienen

Gemiddeld kost het aanbrengen van zonnepanelen 50.000 euro. Volgens de Rabobank verdient een agrarisch ondernemer deze investering binnen 10 jaar terug, als hij zijn hele energieverbruik uit zonnepanelen haalt.


Rabobank heeft vaker acties die het aantrekkelijk maken om te investeren in zonne-energie. Zo is er nu een kortingsactie waarbij leden van Rabobank Breda 25% korting krijgen op de aanschaf van zonnepanelen.

Bron: Rabobank.nl