Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

Meer geld voor duurzame ondernemers.

DEN HAAG - De overheid trekt komend jaar 3 miljard euro uit om ondernemers te steunen die aan de slag willen met het duurzaam opwekken van energie.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) meldt de Tweede Kamer maandag dat deze groene projecten er mede voor moeten zorgen dat in 2020 16 procent van alle energie duurzaam wordt opgewekt.
''Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen. Daarom stellen we meer geld beschikbaar. Ook zorgen we ervoor dat ondernemers zo veel mogelijk zekerheid krijgen bij hun investering door de spelregels niet te veranderen”, aldus Kamp.

Zonnepanelen
In 2012 was er 1,7 miljard beschikbaar voor dit doel. Het geld gaat naar steun aan projecten om energie op te wekken via bijvoorbeeld zonnepanelen, aardwarmte en de vergisting van mest en afvalstoffen.
Deze energie is duurder dan energie van gas en kolen, maar het prijsverschil kan kleiner worden door de duurzame technieken verder te ontwikkelen. Het nu gereserveerde bedrag is om dat te stimuleren. Vanaf 1 april 2013 kunnen ondernemers een aanvraag indienen. 

Bron: www.nu.nl