Laatste nieuws

9-09-2015

Nieuwe stimuleringsregeling voor verduurzaming sportaccommodaties

Lees meer

1-05-2015

Nederland nalatig met energiebesparing gebouwen

Lees meer

19-02-2015

Zo werkt de CO2-Prestatieladder

Lees meer

8-09-2014

Energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen

Lees meer

31-07-2014

Trend: doe-het-zelven met energie

Lees meer

Weersverwachting
Den Haag
Partners

Labelsprong was aanwezig op de Vakbeurs Energie 2012

De vakbeurs Energie 2012 is door de bezoekers beoordeeld met een 7,1. De exposanten kwamen tot nog een hoger cijfer, een 7,3.

Beslissers

Onder de bezoekers was het beslisniveau wederom hoog: 33 procent van de bezoekers was directeur of eigenaar, meer dan de helft was mede-of eindbeslisser en 34 procent van alle bezoekers had vooraf aan het beursbezoek al investeringsplannen. Alles bij elkaar opgeteld zijn in drie dagen ruim 81 duizend gesprekken gevoerd. Projectmanager Richard Butter: “Beide partijen waren tevreden en de kwaliteit van de bezoekers was goed. Dat is waar het om draait”. De vakbeurs, die van 9 tot en met 11 oktober plaats vond in ’s-Hertogenbosch, had aandacht voor de laatste trends, nieuwe producten en innovaties in de energiebesparing.

13,5 duizend bezoekers

Het bezoekersaantal kwam uit op 13.527 (inclusief overloop van bezoekers van Milieu en Surface). Nieuwkomer op Energie 2012 was het PassiefBouwen Event in samenwerking met de Stichting PassiefBouwen.nl. In een eigen hal toonden exposanten hun nieuwste passief bouwen producten in combinatie met meerdere PassiefBouwen workshops. Ruim een vierde van de bezoekers heeft dit evenement bezocht.

Duurzame energie

Het onderwerp dat veruit de meeste interesse genoot van bezoekers was duurzame energie (77 procent). Zonne-energie stak daar met 64 procent met kop en schouders bovenuit, gevolgd door warmtepompen/bodemenergie 41 procent en windenergie met dertig procent. Na duurzame energie kwam de bezoeker met name voor verbruiksbesparende maatregelen voor gebouwen (36 procent) en verbruiksbesparende maatregelen voor productieprocessen in de industrie (24 procent). 91 procent van de bezoekers was tevreden met het beursaanbod.

Solar Event

In 2013 vindt voor de eerste keer het Solar Event plaats. Dit wordt tegelijkertijd met Energie 2013 georganiseerd. Het Solar Event is een nieuw evenement voor de zonne-energiebranche en wordt in samenwerking met Holland Solar, de brancheorganisatie van Nederlandse experts in zonne-energie, georganiseerd. Exposanten krijgen hiermee een eigen platform om hun zonne-energieproducten te tonen. De inhoudelijke sessies en praktische workshops worden georganiseerd in samenwerking met Solarplaza, het internationale platform voor de zonne-energiebranche.
Energie 2013 staat gepland van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Artikel: http://www.energiebusiness.nl/2012/10/16/vakbeurs-energie-2012-goed-beoordeeld/